13.5.2021. 18:20
0
Gvardiola: Želio sam da finale LŠ igramo u Istanbulu zbog Gundogana
Pep Gvardiola, trener Manchester Cityja, izjavio je da je želio da finale Lige šampiona igraju u Istanbulu ponajviše zbog njegovog igrača Ilkaja Gundogana, njemačkog fudbalera porijeklom iz Turske.

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) saopštila je danas da će se finale Lige šampiona, koje se trebalo igrati na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu 29. maja, igrati na stadionu Dragao u Portugalu. Razlog ove promjene su restrikcije uvedene zbog pandemije virusa korona.

Gvardiola je na konferenciji za medije podsjetio da su osigurali i titulu u engleskoj ligi.

"Ovo prvenstvo je malo drugačije zbog pandemije korona virusa u svijetu, ali zadovoljstvo zbog pobjede i napora koji stoje iza svega čine svaku titulu posebnom", kazao je.

Komentarisao je i odluku UEFA kojom je finale Lige prvaka, koje se trebalo odigrati u Istanbulu u Turskoj, premješteno u Porto u Portugal.

"Nisam imao priliku ići u Istanbul od dana dok sam još igrao u Barseloni. Želio sam da tamo idemo zbog Ilkaja Gundogana, ali nažalost, UEFA se odlučila za Portugal. Igrat ćemo tamo, nije problem", kazao je Gvardiola.

U finalu se sastaju dva engleska kluba, Manchester City i Chelsea. Finale će sa tribina moći gledati po 6.000 navijača iz obje ekipe.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.