28.5.2021. 9:40
0
Maksimović o poništenom golu u finalu Kupa BiH protiv Sarajeva: I sudije mogu da pogriješe
Fudbaleri Sarajeva nakon boljeg izvođenja jedanesteraca osvojili su Kup BiH pobjedom nad Borcem. Regularni dio susreta, koji je odigran u srijedu, završen je rezultatom 0:0, a nakon penala, klub sa Koševa je slavio sa 4:1.

Nakon utakmice, najviše se pričalo o poništenom golu, kada je mrežu Sarajeva početkom drugog poluvremena zatresao Stojan Vranješ, ali je sudija Irfan Petljo poništio gol zbog ofsajda. Prema mišljenju Maksimovića, pogodak kapitena Borca je bio regularan.

"Iako se desilo ono šta se desilo pohvalio bih suđenje, pogotovo glavnog arbitra Peljte. Naknadnim snimkom se vidjelo da je gol Vranješa regularan, ali šta se sada može. I sudije su ljudi od krvi i mesa, i mogu da pogriješe", kazao je Maksimović za Glas Srpske.

Maksimović je istakao kako njegova ekipa nema za čim da žali.

"Naše želje pred nastavak sezone bile su da igramo finale Kupa i da kroz njega pokušamo doći do međunarodne scene. Međutim, u tom finalu smo igrali za duplu krunu. U klub smo plasmanom u kvalifikacije za Ligu prvaka donijeli pozamašna novčana sredstva, a naši igrači su ljetos pružali odlične partije i tako postali još interesantniji menadžerima. Zato mogu da kažem da sezona nije uspješna nego preuspješna. Vidjelo se to najbolje po slavlju igrača Sarajeva poslije trijumfa u finalu Kupa. Posebno mi imponuje što mi je prišlo deset igrača Sarajeva, čestitalo i reklo da je sve apsolutno zasluženo. Sretan sam zbog toga, presretan". rekao je Maksimović.

Penal lutrija nije bila naklonjena Banjalučanima.

"Poslije završetka utakmice sam pitao igrače ko želi da izvodi penale, a David Čavić i Amar Tahrić su rekli da žele biti među prvima koji će šutirati sa bijele tačke. Bilo je teško u ovakvom sastavu izabrati pet izvođača, jer ne smijemo zaboraviti da su u tom trenutku već ranije sa terena izašli Vranješ, Dejan Meleg i Aleksandar Subić, a da zbog povreda u zapisniku nisu bili Almedin Ziljkić, Goran Zakarić, Donald Molls, Dino Ćorić, Marko Jovanović, Jovo Lukić, koji bi sigurno bili među izvođačima", dodao je mladi stručnjak na klupi Borca.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.