2.6.2021. 20:01
0
Kuda plovi Vicin i Ivaylov brod: Još jedno blijedo izdanje i još jedna utakmica bez pobjede reprezentacije BiH!
Seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore danas su na stadionu "Grbavica" u Sarajevu odigrale meč bez pobjednika (0:0).

Meč je okončan bez pogodaka, iako su pobjedi bili bliži gosti iz Crne Gore, koji su u svojim napadima bili konkretniji od BiH, te su u više navrata prijetili golu Ibrahima Šehića. 

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbudljivosti na terenu "Grbavice". Prvu ozbiljniju šansu imali su Crnogorci u 11. minutu kada je Tomašević pogodio prečku Šehićevog gola. 

Crna Gora je zaprijetila i u 23. minutu kada je Beqiraj šutirao pored gola BiH. 

Nekoliko minuta kasnije u dresu BiH šutirao je Nalić, ali nije bio precizan, dok je u 31. minutu najbolju šansu za BiH u prvom poluvremenu imao Krunić, koji je pokušao glavom matirati Dragojevića, ali golam Crne Gore krajnjim naporima skreće loptu u korner. 

Crnogorci su mogli doći do vodstva pred sami kraj poluvremena nakon velike greške odbrane BiH i lošeg povratnog pasa Šehiću koji je presjekao Bećiraj, ali Šehić mu u posljednjim trenucima uspjeva oduzeti loptu. 

Drugo poluvrijeme donijelo je ponovo nešto ofanzivniju i bolju igru gostujućeg tima, ali promjene rezultata i ozbiljnijih prilika nije bilo. 

Na prvu ozbiljnu priliku selekcije BiH čekalo se do 60. minuta kada je Ćivić nakon prodora šutirao snažno ali neprecizno, a potom je pokušao i Hadžiahmetović, međutim bez problema za Dragojevića. 

Veliku priliku u 66. minutu imala je Crna Gora kada je Hakšabanović, nakon greške veznog reda selekcije BiH, lobovao Šehića i pogodio vanjski dio gola. 

Golamn BiH Ibrahim Šehić u 71. minutu brani dva odlična udarca Crnogoraca koji su ponovo došli do prilika nakon grešaka reprezentacije BiH. Prvo je pokušao Janković, a nakon toga Osmajić, međutim čuvar mreže reprezentacije BiH bio je na visini zadatka. 

U narednih dvadesetak minuta nije bilo većih prilika za promjenu rezultata, a posljednju šansu za pobjedu u ovom meču u sudijskoj nadoknadi imali su Crnogorci kada je šutirao Osmajić, a Šehić ponovo odlično odbranio. 

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.