28.6.2021. 21:15
0
Ante Rebić usred napada Španije mijenjao kopačke, a onda Hrvati primili gol: Luka Modrić mu očitao bukvicu
Hrvatska je u uvjerljivo najzanimljivijoj utakmici dosadašnjeg dijela Eura, nakon neviđene drame upisala poraz od Španije (5:3) u osmini finala Eura.

Vatreni su poveli u 20. minuti nakon velike pogreške domaće obrane i vratara. Pedri je gotovo s centra vraćao loptu Simonu, no lopta je španskom golmanu prešla preko noge završivši u mreži. Ipak, u 38. minuti rezultat je izjednačio Sarabija i to nakon jedne bizarne situacije, pišu "Sportske novosti".

Naime, u trenutku kada je Španija imala napad, Ante Rebić je izašao izvan igre kako bi zamijenio kopačke. Furija je tadapostigla gol.

Kako prenose španski mediji, ovaj potez Rebića jako je iznervirao Luku Modrića koji je od napadača tražio da mu objasni zašto se odlučio na takav potez u baš takvom trenutku. Njegovim potezom nezadovoljan je bio i selektor Zlatko Dalić, ali povratka više nije bilo.

Situaciju je komentirao i bivši golman španske nogometne reprezentacije Santiago Canizares.

- Tvoji suigrači se brane, pate u obrani, a ti izađeš van kako bi promijenio kopačke. Neshvatljivo je da u trenutku kada je lopta u igri, kada je još ostalo sedam minuta do kraja poluvremena, Rebić ide po nove kopačke. Sarabija je samo iskoristio njegovu neopreznost, rekao je nekadašnji golman.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.