7.7.2021. 23:32
0
EURO: Sjajan meč na Wembleyu, Englezi u finalu!
U okviru druge polufinalne utakmice Evropskog prvenstva reprezentacija Engleske je nakon produžetaka savladala Dansku na Wembleyju i na taj način se plasirala u finale. Na kraju je bilo 2:1.

Prvi pogodak na utakmici viđen je u 30. minuti utakmice, a strijelac pogotka bio je Damsgaard koji je pogodio na maestralan način iz slobodnog udarca, a ovo je bio prvi pogodak koji je Engleska primila na ovom Evropskom prvenstvu.

Samo devet minuta kasnije Englezi dolaze do izjednačujućeg pogotka. Strijelac pogotka za 1:1 bio je kapiten Danske, Simon Kjaer koji je zatresao vlastitu mrežu nakon odlične akcije engleskih fudbalera.

U nastavku utakmice Danska je kako je utakmica odmicala kraju sve više se povlačila na svoju polovinu, ali su Englezi imali nekoliko sjajnih prilika za pogodak.

Igrala se 55. minuta utakmice kada je Harry Maguire šutirao glavom, ali je njegov udarac sjajno odbranio Schmeichel. U 74. minuti utakmice velika šansa ponovo za Englesku, a nakon nekoliko udaraca u kaznenom prostoru je pao Harry Kane, ali je VAR pokazao da neće biti jedanaesterca. 

Odlučujući pogodak stigao je u 104. minuti utakmice kada je Raheem Sterling izborio diskutabilan jedanaesterac kojeg je promašio Harry Kane. Ipak, odbrana Kaspera Schmeichela je odbacila loptu ponovo do napadača Tottenhama koji ovoga puta pogađa za 2:1 i odvodi svoju reprezentaciju u finale Evropskog prvenstva.

Engleska će u finalu igrati protiv Italije, a taj meč je na programu u subotu u 21 čas.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.