9.7.2021. 16:23
0
Čeferin: Nikad više ovakav EURO
Prvi čovjek evropske kuće fudbala Aleksander Čeferin odbacio je ideju da se ponovi sistem kao na ovogodišnjem EURO.

Slovenac smatra da turnir u 12 gradova nije loša ideja, ali teško ostvariva organizaciono, ali i za navijače.

Čeferin je potvrdio da se takvo Evropsko prvenstvo neće ponoviti.

"Ovakvu ideju neću više da podržim. Prezahtjevna je ideja, nije korektna jer neke selekcije moraju da pređu 10.000 kilometara, a druge 1.000, na primjer. Nije pošteno za navijače", rekao je Čeferin za BBC.

Objasnio je i da je nefer da neki navijači putuju iz Italije u Azerbejdžan u samo nekoliko dana, kao što je to bio slučaj u A grupi.

"Neki navijači moraju da budu u Rimu, a onda sljedećih nekoliko dana u Bakuu. To je četiri i po sata leta... Teško je, iako je ideja interesantna, ali teško ostvariva. Mislim da više neće biti ovakvog turnira", zaključio je.

Na EURO je preostao samo još finalni meč u kome se u nedjelju od 21 sat sastaju Italija i Engleska na londonskom Wembleyu.

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.