16.7.2021. 9:39
0
U Semberiji danas počinje nova sezona Premijer lige BiH
Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu počinje danas utakmicom Radnik - Leotar na Gradskom stadionu u BIjeljini.

Biće ovo 22. izdanje Premijer lige, 20. od kako se igra zajednička, a klubovi će pokušati oteti krunu banjalučkom Borcu koji je prethodne sezone pretekao Bordo tim u proljetnom dijelu i okitio se drugom titulom prvaka.

Nova sezona Premijer lige BiH biće znatno drugačija u odnosu na prošlu. Nema u njoj više Olimpika, koji je istupio prethodne sezone pred sami kraj, nema više ni Mladosti koja nije dobila licencu, kao ni Krupe koja je istupila po završetku sezone. Umjesto njih, sada su tu prvaci Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, Posušje i Rudar Prijedor, odnosno Leotar koji je kao drugoplasirana ekipa Prve lige Republike Srpske ušao umjesto Krupe.

Za zelenim stolom, poslije izbacivanja Mladosti, ostala je ekipa Radnika, koja je imala dosta kadrovskih problema i koja je ostala bez gotovo kompletnog tima.

Upravo će na startu sezone da se sastanu Radnik i Leotar, ekipe koje su dosta kasno krenule sa pripremama poslije svih dešavanja. Vlado Jagodić je ostao na klupi Radnika i uspio je da sastavi kakav-takav tim, vjerovatno i najmlađi ove sezone u ligi. Nije to djelovalo tako dobro na pripremama, ali ima još vremena za Semberce. Ono što je njima imperativ i što apostrofiraju jeste da dobro uđu u sezonu jer imaju dvije domaće utakmice protiv Leotara i Slobode, a onda slijedi paklenih pet kola protiv najjačih ekipa.

Leotar nije puno radio u prelaznom roku sve do jučer. Doveli su četvoricu igrača, ostali bez sjajnog Danila Šipovca, ali su onda jučer potpisali četiri dobro poznata imena, Asima Zeca, Đoku Milovića, Marka Perišića i Ognjena Todorovića. Oni ipak neće biti na raspolaganju novom treneru Leotara, Branislavu Kruniću, za prvo kolo.

Utakmica Radnik - Leotar igra se večeras od 20.00 uz direktan prenos na TV Arena Sport.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.