25.8.2021. 21:59
0
Džeku pitali o Ibrahimoviću i poređenju s Bogom: Bio sam Labud iz Sarajeva, gleda se ono što se uradi na terenu
Edin Džeko dao je ekskluzivan intervju za DAZN, streaming platformu koja je vlasnik TV prava za italijansku Seriju A.

Povod je naravno bio prelazak u Inter i debi na kojem je zabio gol i upisao asistenciju.

“Igrao sam toliko partija u karijeri, za klubove i reprezentaciju, obično nisam nervozam. Ali kada sam vidio navijače van stadiona pitao sam saigrače koliko ih može ući na tribine”, počeo je Džeko te nastavio:

“Nije to bila moja prva utakmica na San Siru, ali jeste kao domaćinu. Krenuo sam u gostujuću svlačionicu kada mi je Perišić rekao da idem na drugu stranu.

“Na tribinama je bila i moja majka, zatim još dvojica mojih prijatelja, sada je San Siro moja kuća, gdje u budućnosti želim postići mnogo golova i postići lijepe stvari s Interom.

“U posljednjih pola sata imao sam grčeve, trener Inazghi me pitao kako se osjećam. Rekao sam mu da me ostavi u igri. Nakon gola sam se opustio i rekao sada je sve dobro.”

Novinar je nakon toga uporedio Džeku sa Ibrahimovićem. Zlatan se u Milanu definisao kao bog, a kako bi Dijamant sebe opisao?

“Bio sam Labud iz Sarajeva. Gleda se ono što se uradi na terenu. To je meni najvažnije. Nakon toga navijači mogu odabrati”, rekao je Sarajlija.

Nakon toga se prisjetio i Rome…

“Roma je dio mog srca. Troje djece mi se rodilo u Rimu, za njih će to uvijek biti prvi dom. Zauvijek ću biti zahvalan Romi. Za njih ću navijati u 36 kola (smijeh). Za mene je to bilo nevjerovatno iskustvo.”

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.