26.8.2021. 15:20
5
Cijene su 'žara' i nisu za svačiji džep: Jedan hamburger u novom Džekinom restoranu košta 50, a kafa 4 marke. Pogledajte i ostale cijene
Napadač Intera i kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko nedavno je otvorio restoran u Dubrovniku.

Dijamant je u poduzetničkim vodama s prijateljem Arminom Hodžićem, a šef kuhinje u restoranu Ezza je Edin Džemat. Riječ je o kuharu porijeklom iz Prozora, koji je dugo živio u Švedskoj, a kuhao je za Billa Gatesa, Eltona Johna, švedskog kralja i kraljicu.




Džekin restoran odiše luksuzom, a u slučaju da se odlučite da kušate neke od specijaliteta, morat ćete dobro i da platite.

Najskuplje jelo iz kuhinje je Ramstek Wagyu A5 Japan. Porcija od 250 grama košta 100 eura.






U restoranu se priprema i Ezza burger, a za jedan takav od 200 grama potrebno je izdvojiti 25 eura.

Espresso kafa košta četiri, koliko i najjeftinije pivo, a kokteli se kreću od 10 do 15 eura.

U ponudi su i ostala mnogobrojna bića, a najskuplja je boca vina Château Petrus, Pomerol, Bordeaux 1995/2001 za koju je potrebno izdvojiti čak 11.000 eura.


(Admir Oručević)

5
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.