21.9.2021. 11:50
0
"Očekivao sam Semirov odgovor, ali se on nikad nije pojavio na pripremama. Da je bio pametniji, mogao se nametnuti i život bi mu bio ljepši"
FOTO: FK Zeljeznicar
FK Željezničar danas je održao pres-konferenciju povodom sutrašnjeg gradskog derbija s FK Sarajevo, a medijima su se obratili predsjednik Nazif Hasanbegović, trener Tomislav Ivković, te prvotimac Vedran Vrhovac.

Jedno od najzanimljivijih pitanja ticalo se Semira Štilića, koji je krajem prošle sezone napustio klub, te je njegov status ostao nerazjašnjen, prenosi Sport Avaz.

- Najveći broj razgovora s njim sam imao ja. Tu sam sentimentalan i iskren prema Semiru. Jedan dan smo vrlo blizu dogovora, a drugi vrlo daleko. Ja srcem želim da smo uvijek blizu, ali moramo napraviti neki dogovor koji čini obje strane sretnim. Ugovor je kod njega i očekujemo hoće li da potpiše ili ne - rekao je Hasanbegović, a potom se uključio i Ivković.

- Ja sam došao 21. na pripreme, a Štilić je došao dan poslije. Pričali smo i rekao je da će mi drugi dan reći šta će i kako dalje. Očekivao sam 23. njegov odgovor, mislio sam da će se priključiti pripremama, ali on se od tog datuma nikad nije pojavio, nikad nije rekao šta želi i jedina istina je ta. Da je bio pametniji, mogao je trenirati, nametnuti se i život bi mu vjerovatno bio puno ljepši. Ne znam zašto nije htio trenirati s ekipom. Znao sam da uprava pregovara s njim, ali on je mogao i trenirati uz to, naprimjer kao Zec, koji danas ponovo trenira i opet je u sistemu. Štilić je izabrao najgori način – da ne trenira i da rješava te probleme. Svi znamo da se radi o kvalitetnom igraču. Samo je trebao donnijeti jednu fudbalsku odluku – trenirat ću i pokušavati naći rješenje. Možda bi igrao i u prvom timu, mogao je pokazati ljubav prema fudbalu - rekao je Ivković.

(H. Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.