22.9.2021. 11:01
1
Bivši nogometni sudija Ognjen Valjić o napadu na Sabriju Topalovića: Treba li da padne mrtva glava zbog fudbala
Prekinuta utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH Velež - Borac (0:2) i napad u tunelu Lendava na službena lica utakmice - glavnog sudiju Sabriju Topalovića, asistenta Admira Šehovića i supervizora suđenja Adnana Alispahića, u kojem je zapaljen automobil glavni sudija, događaji su koji su otvorili brojna pitanja.

Sličnu situaciju imao sam ja u Širokom Brijegu.

TIm povodom za avaz je govorio Ognjen Valjić, bivši nogometni sudija. 

- Katastrofa, šta drugo reći. Sličnu situaciju imao sam ja u Širokom Brijegu (2016. godine - op.a), s tim da je nas presrelo četiri pet automobila, rekao je Valjić. 

Nakon događaja u Širokom Brijegu, Valjić se povukao iz suđenja. 

- Mi smo se tada spasili dobrom reakcijom tadašnjeg pomoćnog sudije Sretena Udovičića, koji je bio vozač. Ali nažalost, nadležni organi do danas nisu sproveli nikakvu istragu o tom slučaju, čak je do mene došla infmacija kao da smo mi to izmislili. Međutim, da je naš vozač imao manje prostora za manevrisanje, prošli bi gore, nego što se to dogodilo sinoć. Nažalost, imam osjećaj da se (pre)često poziva na linč sudija, a znate kakav je posao fudbalskog sudije - nezahvalan.

Ipak, ovo je kap koja je prelila čašu. Nema dalje.

- Zamislite šta bi bilo da ljudi nisu uspjeli pobjeći iz zapaljenog automobila? Prema nekim mojim informacijama koje sam čuo, ubačena im je baklja u automobil. Da nisu "izletili" iz vozila, izgorjeli bi. Nema riječi. Opet se vraćam na svoju, slučnu situaciju. Ne može se osjetiti taj strah ako se tome ne prisustvuje... To je pokušaj ubistva, pokušaj likvidacije. Garantujem da je i ovo sinoć bio pokušaj likvidacije. Jer, ako neko ubaci baklju u automobil, u kojem sjedi čovjek, pokušao ga je zapaliti, ubiti, ističe Valjić. 

Policija tada nije uradila ništa

Prisjetio se svog slučaja. 

- I mi smo u Širokom Brijegu uspjeli pobjeći, ali policija tada ništa nije uradila. A vrlo lako se mogao riješiti taj slučaj, jer nije teško pronaći zeleni automobil u Širokom Brijegu. Mi smo naveli i marku automobila, ali niko to nije istražio. Niti me poslije toga neko nazvao na neko saslušanje, na... Ne znam, mi smo tada dali izjave u MUP- u Zapadnohercegovačkog kantona, a poslije toga nije bilo nikakvih vijesti. Čak su dušebrižnici počeli pričati kako smo mi to izmislili, ne znam iz kojeg razloga bi neko to izmislio? Ali evo, ovo je sada prevršilo svaku mjeru, ovo je kap koja je prelila čašu - kaže Valjić.

Valjić se pita, šta je sljedeće što se može desiti?

- Da padne mrtva glava zbog fudbala - zaključio je Valjić, prenosi avaz.


(Admir Oručević)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.