25.9.2021. 9:17
0
Zašto je Elvis Mujić odbio da sudi derbi Borca i Sarajeva: Rekao da je njegova slika sa tri prsta iskorištena za negativnu poruku
Elvis Mujić odbio je suditi današnji premijerligaški duel između Borca i Sarajeva.

Sudac iz Banovića bio je delegiran za veliki derbi 11. kola m:tel Premijer lige BiH, izazvalo je to brojne reakcije, ali je uslijed velikog pritiska na kraju odustao od arbitraže.

Mujić je kao razlog, tačnije, naveo pritisak s kojim se suočava nakon što je na društvenim mrežama i forumima procurila fotografija na kojoj se vidi kako drži tri podignuta prsta, a koja, kako smatra, nema značenje kakvo se želi predstaviti, prenose Sportske.ba.

Uz sve to, poznato je kako se Sarajevo prošle sezone zvanično žalilo zbog delegiranja Mujića za meč upravo protiv Borca koji se tada igrao na Koševu, prenose Sportske.ba.

"Obavještavam vas da nisam u mogućnosti suditi pomenuti meč jer nisam psihički spreman zbog velikog pritiska određenih medija koji traju od momenta objavljivanja delegiranja, a posebno zbog fotografije koja se pojavila na kojoj se vide podignuta tri prsta. Želim da navedem da pomenuta fotografija nema značenja kao što pojedini žele predstaviti kao i da ne predstavlja bilo kakvu negativnu, niti nacionalističku poruku, već je zloupotrebljena u negativnom kontekstu", između ostalog je napisao Mujić u pismu upućenom Komitetu za sudije i suđenje.

U N/FSBiH na kraju nisu imali izbora nego da promijene sudiju, a priliku da dijeli pravdu u Banjaluci dobio je Antoni Bandić iz Gruda.

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.