25.9.2021. 20:50
0
Borac s minimalnim rezultatom porazio Sarajevo
Borac je ostvario minimalnu, ali itekako značajnu pobjedu nad Sarajevom u derbiju 11. kola m:tel Premijer lige BiH, kojom su se Banjalučani dodatno približili vrhu tabele.

Domaći nešto bolje otvaraju meč. Sjajnu šansu za Borac imao je Panagiotis Moraitis u sedmoj minuti, ali je iz čiste situacije, kada je praktično mogao birati u koji ugao gola bordo tima će poslati loptu, šutirao pored “pogrešne strane stative”.

Nakon toga gosti su se oslobodili početnog pritiska i čak kreirali nekoliko opasnih situacija pred golom Banjalučana, ali na pasove Kobiljara i Pidre u protivnički peterac nijedan igrač Sarajeva nije adekvatno odgovorio.  U nadoknadi prvog poluvremena još jednu stopostotnu priliku je imao Moraitis – sam je istrčao ispred Dizdarevića, ali ponovo šutirao pored gola Sarajeva. Ekipe su tako na odmor otišle bez postignutih pogodaka.


Banjalučani do vodstva stižu na startu drugog poluvremena. Zakarić dolazi do lopte, centrira iz trka sa strane, a sam kao duh bio je Stojan Vranješ u šesnaestercu te glavom proslijedio loptu u mrežu Sarajeva.  Uslijedio je nešto mirniji period igre, da bi gosti počeli praviti pritisak nakon ulaska Ahmetovića, Ševelja i Lazića u 53. minuti. Bordo tim je do izjednačenja zamalo došao u 63. minuti, kada je šut Pidre, nakon što je zakačio jednog igrača Borca, prevario Pavlovića, ali vratar Borca je sa zemlje ipak uspio odbraniti.


Inicijativa Sarajeva je potom nastavljena, ali uglavnom su to bili jalovi napadi tako da se rezultat nije mijenjao do kraja.  S ovim trijumfom Borac se izjednačio po broju bodova (16) sa četvrtoplasiranom Slobodom (sutra igra sa Zrinjskim), Sarajevo ostaje na trećem mjestu sa 17.


(Patria)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.