6.10.2021. 15:51
0
Vico Zeljković: U komunikaciji smo s UEFA-om, očekujemo da se tokom dana riješi problem s vizama za naše igrače
Šestorica naših fudbalskih reprezentativaca, Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović, kao i nekoliko članova delegacije Nogometnog saveza BiH - doktor Reuf Karabeg, oružar Ado Zaimović, nisu dobili viza za ulazak u Kazahstan, gdje naš državni tim u subotu igra kvalifikacuionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2022. Cijeli slučaj komentirao je predsjednik NSBiH Vico Zeljković.

Vanredni let

- Savez je sve uradio što je trebalo oko papirologije za dobivanje viza. Jednostavno, takvu odluku je donijela Ambasade Kazahstana u Zagrebu - rekao je Zeljković i dodao:

- Kontaktirali smo UEFA-u, komunikacija s Nionom i dalje traje te očekujemo da se tokom dana riješi taj problem kako bi nam naknadno izdali vize. Ako se to dogodi, igrači će vanrednim letom doputovati u Kazahstan.

- U suprotnom, pomenuti igrači će nam se priključiti u Ukrajini. To nije sporno - kaže Zeljković.

Destabilizacija tima ili...
Na pitanje da li se ovdje radi o namjernom pokušaju Kazahstanaca da destabilizuju naš tim, Zeljković odgovara:

- Ne bih još davao konačan sud, ocjenu. Jednostavno, kovid protokoli su malo strožiji, a vidjet ćemo zbog čega se to desilo. Vidjet ćemo - i što se tiče samih pasoše tih naših momaka, da li je bilo nekih eventualnih nedostataka. Kad tamo sletimo izdat ćemo saopćenje oko dodatnih detalja - zaključio je Zeljković, prenosi avaz.


(Admir Oručević)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.