28.10.2021. 11:09
1
Ovo je navodno fudbaler Sarajeva kojem su ukrali sat vrijedan 240.000 KM i pokušali oteti Porsche
Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izveli brzu operativnu taktičku akciju pod nazivom "Korner" na području Sarajeva.

Tom prilikom slobode su lišena dva lica inicijala V.B. (1998.) i M.B. (1980.). Lica se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela "Iznuda" iz člana 295. stav 2. i produženog krivičnog djela član 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičena lica su od ranije poznata pravosudnim organima.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih stvari koja pomenuta lica koriste, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela, skupocijeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke Porsche Panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela.

Lica lišena slobode sumnjiče se da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocijeni sat u vrijednosti od 120 hiljada eura, te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo u čemu su spriječeni.

Prema pisanju "Avaza" navodno riječ je o fudbaleru FK Sarajevo Rifetu Kapiću (26), koji je prije povratka na Koševo ovog ljeta igrao u Moldaviji (Šerif) i Njemačkoj (Paderborn).

Dres Sarajeva prvi put nosio je u sezoni 2018/19, kada je stigao na posudbu iz švicarskog Grashopersa. Prije toga je igrao za slovenačku Goricu.


(Admir Oručević)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.