1.11.2021. 19:58
0
Premijer liga BiH: Zrinjski lakše od očekivanog savladao Željezničar na Grbavici
Fudbaleri mostarskog Zrinjskog savladali su na stadionu Grbavica domaću ekipu Željezničara u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 0-3.

Mostarci su imali prvu priliku u 11. minuti susreta. Juranović je lijepo vratio loptu za Bilbiju koji snažno šutira, ali Bender je reagovao odlično.

Prvu priliku za Željezničar imao je Mekić u 25. minuti. Šutirao je sa distance, ali njegov udarac odlazi preko gola.

Deset minuta kasnije ponovo prijeti Bilbija. Vrhovac je loše reagovao, lopta stigla do napadača Zrinjskog koji ipak pogađa samo spoljni dio gola Josipa Bendera.

Plemići su poveli na startu drugog poluvremena. Igrao se 48. minut susreta kada je Bilbija odigrao povrati pas za Bašića, a mladi fudbaler Zrinjskog preciznim udarcem matirao Bendera.

U 55. minuti najstrožija kazna za Zrinjski. Blažević je nedozvoljeno startovao nad Malekinušićem, a sudija Sivac pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Nemanja Bilbija.

Bekrić je u 82. minuti šutirao iz slobodnog udarca, međutim Antonio Soldo je veoma dobro reagovao i odbranio njegov udarac.

Konačan rezultat u 89. minuti susreta postavio je Nemanja Bilbija svojim drugim golom na utakmici. Bio je ovo 11 gol za napadača Zrinjskog čime je prestigao Stojana Vranješa na vodećoj poziciji liste strijelaca.

Zrinjski nakon nove pobjede i dalje zauzima lidersku poziciju na tabeli sa 36 osvojenih bodova, dok je Željezničar sedmi sa 18 bodova.

(Ajdin Balićevac)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.