15.11.2021. 13:28
0
Da nije malo kasno za sve: Ibrahim Šehić poručio danas na presici "Ne smijemo se igrati sa renomeom reprezentacije"
Sutrašnju utakmicu s Ukrajinom je pored selektora Ivajla Peteva (Ivaylo) najavio naš golman Ibrahim Šehić, prenosi danas Sport Avaz.

Kako je rekao, poraz od Finske i izgubljene šanse za baraž dosta su uticali na ekipu.

- Svi su razočarani, tužni, nije lako pripremiti ekipu poslije onakvog poraza. Momci su svjesni da moramo biti ozbiljni do kraja i odigrati dobru utakmicu te dati maksimum. Tako se možemo bar malo odužiti ljudima koji su vjerovali u nas. Nemamo taj kredit da i sutra budemo loši, te da se igramo s renomeom reprezentacije. Igrači su toga svjesni, pogotovo mlađi koji trebaju biti kostur za naredne kvalifikacije. Neko od njih treba biti lider, vođa na terenu... Od sutra to treba da krene - kazao je Šehić.

Šehić je govorio i o psihološkoj pripremi.

- To treba svako od nas da uradi, to ne može ni selektor uraditi. Mi stariji igrači pokušavamo da motivišemo svakog, kao i selektor koji je taktički odlično spremio svaku utakmicu. Nismo mi taj dan željeli pobjedu kao što su željeli Finci. Mislili smo da ćemo izaći na teren i lagano slaviti. Nema toga, moramo ući sto posto. Zbog pristupa su nas znale dobijati i selekcije poput Armenije, to moramo mijenjati - istakao je Šehić, koji je naglasio kako je manji pritisak kad igramo u gostima.

- Osjećam da igramo lakše u gostima, imamo manji pritisak. To je nešto u glavi nekih igrača koji se ovdje ne mogu opustiti pred našim navijačima. Sve su to stvari koje utiču na igru, to se vidjelo u nekoliko zadnjih utakmica kod kuće - dodao je Šehić.

(H. Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.