17.11.2021. 11:40
0
Baždarević Srbima: Niste bolji od Hrvatske, prerano je za tu priču
Srbija se plasirala na svoje drugo uzastopno svjetsko prvenstvo. Pobjedom kod Portugala 2:1 Srbi su uzeli prvo mjesto u grupi i nakon dobre igre u Lisabonu najavili velike stvari u Kataru 2022.

Srpski Blic za mišljenje je pitao bivšeg selektora Bosne i Hercegovine, legendarnog Mehmeda Baždarevića.

“Za mene ovo nije iznenađenje. Možda je iznenađenje da se pobijedi Portugal u Lisabonu, međutim to nije Portugal koji svi pamtimo. Malo koja svjetska reprezentacija je u stanju to napraviti. Morate se naviknuti na to da imate dobru reprezentaciju, baš dobru. Ne znam šta vam je tu čudno? Srbija sada ima 20 fudbalera za koje možemo reći da su klasa. Ovdje sam imao sukob s francuskim novinarima kada sam im rekao da samo Srbija ima tri kvalitetna napadača – kao što ima i Francuska – a to su Mitrović, Vlahović i Jović. To je rijetkost i blago. Morate se naviknuti na to da druge reprezentacije sada u vama vide opasnog rivala, ekipu koja ih može izbaciti u kvalifikacijama ili na Svjetskom prvenstvu.”
 
Baždarević je potom upitan može li Srbija preuzeti dominantan položaj Hrvatske na Balkanu.

“Takvi smo mi na ovim prostorima, odmah bismo do kraja. Morate čvrsto ostati na nogama. Hrvatska je dugo radila da bi postala viceprvak svijeta. Nije se dogodilo preko noći. Dobri ste, ali mislim da je malo prerano za pričati da ste bolji od Hrvatske. O tome često govorimo, volimo preskakati stepenice. Mundijal u Kataru je lijepa prilika da se pokažete i dokažete.”


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.