26.11.2021. 18:15
0
Kakav šok i za jedne, i za druge: Portugal ili Italija neće igrati na Mundijalu u Kataru!
U Cirihu je održan žrijeb baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. u kojem će učestvovati čak 12 reprezentacija, prenosi Sport Avaz.

Podsjetimo, direktan odlazak u Katar iz Evrope je osiguralo deset pobjednika grupa, dok je deset drugoplasiranih reprezentacija otišlo u baraž gdje su ušle još dva pobjednika grupa Lige nacija iz sezone 2020/21. koja se nisu direktno plasirala na SP.

Polufinalni parovi baraža su:

Škotska - Ukrajina (grupa 1)

Vels - Austrija (1)

Rusija - Poljska (2)

Švedska - Češka (2)

Portugal - Turska (3)

Italija - Sj. Makedonija (3).

Pobjednici polufinalnih utakmica prolaze u finale baraža koje će dati tri putnika na Svjetsko prvenstvo, što znači da je vrlo mogući sudar Italije i Portugala, gdje se jedna selekcija neće plasirati na SP. 

Prve utakmice se igraju 24. marta 2022, a odlučujući dueli nakon kojih će biti poznati putnici na Mundijal će biti poznati pet dana nakon toga, tačnije 29. marta.

(H. Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.