27.11.2021. 22:03
0
Remi Slobode i Želje na tuzlanskoj kaljuži i blatu
Sloboda i Željezničar remizirali su na Tušnju rezultatom 1:1 u duelu 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Uvodne minute ovog meča pripadaju Slobodi. Domaći tim je bio bolji i aktivniji, a vrijedi izdvojiti dobre pokušaje defanzivaca Jusića i Karišika, ali je Bender odbranio njihove pokušaje.

Željezničar prvu veliku šansu stvara nakon pola sata igre. Dosuđen je slobodan udarac na 20 metara, Mujezinović šutira, ali Bukvić sjajno brani.

Nastavak akcije donosi gol Željezničara. Mujezinović je ubacio iz prekida, a Vrhovac je najviši u skoku i pogađa za vodstvo gostiju od 1:0.

Sloboda je ponovo krenula naprijed nakon primljenog gola i do zasluženog izjednačenja domaći stižu u 42. minuti. Ponovo je gol pao iz prekida, a nakon ubačaja Husejinovića najviši u skoku je Mirsad Ramić koji zabija za rezultat prvog dijela od 1:1.

Veći dio igre u nastavku nije ponudio apsolutno ništa sa obje strane. Igralo se dosta čvrsto i bez pravih šansi.

Tek u 76. minuti Sloboda ima priliku da postigne gol. Beganović ubacuje za Balića koji ne pogađa iz dobre pozicije.

Nije se do kraja rezultat mijenjao. Ostalo je 1:1 i Željezničar je polusezonu završio bez pobjede na gostovanju, dok je Sloboda već pet utakmica bez pobjede.

Željezničar u posljednjem kolu jesenjeg dijela čeka Široki Brijeg, a Sloboda gostuje Borcu.

Zrinjski je danas na svom terenu pobijedio Posušje sa 3:1 u okviru 18. kola Premijer lige.

(NAP)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.