28.11.2021. 20:29
0
Ivanković: Bili smo ravnopravni Sarajevu, a crveni karton je prelomio utakmicu
U okviru 18. kola m:tel Premijer lige BiH Široki Brijeg je poslije preokreta savladao Sarajevo rezultatom 2:1.

Na konferenciji za medije nakon utakmice Goran Sablić, trener Sarajeva naglasio je kako su uvjeti bili loši i da nije zadovoljan ishodom.

- Dva različita poluvremena. U prvom dijelu smo dominirali, do crvenog kartona nismo imali problema. Bez obzira na izjednačenje, mogli smo kontrolirati utakmicu kako želimo. To je trenutak koji je odlučio meč. Široki je kasnije pravio pritisak, napravili smo jedanaesterac i oni su slavili. Nismo se predavali, imali smo na kraju dvije dobre šanse. Ostaje žal - kazao je Sablić.

Dodao je kako je njegova momčad imala dobru pripremu, dobro se ponašala, ali nogomet je nepredvidljiv.

- Neću da opravdam Bodula, ali nije mi jasno zašto sudac čeka sa žutim kartonom gdje igrač s leđa ide s dvije noge na ovakvom terenu. Dakle, isprovocira ti igrača, on dobije crveni i zakuha se, a potpuno bespotrebno. To je moja mala digresija na taj trenutak. Bodul je bio nervozan, ali bio je prekršaj na njemu za žuti karton – istaknuo je Sablić.

Trener Širokobriježana Jure Ivanković bio je zadovoljan pobjedom, naglasivši kako su bili ravnopravni Sarajevu u svim segmentima igre. 

- U prvom Sarajevo se bolje snašlo po ovim uvjetima i stvarali su nam probleme sa svojim visokim desetkama. Imali smo dosta problema, velik razmak između linija, nismo to uspjeli dobro iskontrolirali i dobro je da smo na kraju ostali u zaostatku od samo 1:0. Bilo je situacija gdje smo slabo izlazili i ostavljali velik prostor iza zadnje linije. Moglo je otići u drugom smjeru već u drugom poluvremenu – kazao je Ivanković.

Naveo je kako su promijenili način igre u drugom poluvremenu.

- Na poluvremenu smo se dogovorili da ćemo promijeniti formaciju. Na našu sreću posrećilo nam se da iz prve neke akcije postignemo gol. Vratili smo se u igru. To nam je dalo dodatni motiv i elan. Bili smo ravnopravni Sarajevu u svim segmentima igre, a taj crveni karton je definitivno prelomio utakmicu – zaključio je trener Širokog Brijega.

U sljedećem kolu Širokobriježani igraju na Grbavici protiv Željezničara, dok će momčad Sarajeva ugostiti Velež na svom terenu.


(Fena/Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.