8.12.2021. 17:00
0
Kina Australiji: Nikoga nije briga da li ćete doći ili ne
Nakon potvrde diplomatskog bojkota Olimpijskih igara u Pekingu od strane Sjedinjenih Američkih Država, na isti potez odlučila se Australija, a za njima i Velika Britanija.

Kina je na najavu bojkota diplomata iz SAD-a reagovala prijetnjom o kontramjerama, a odgovor na odluku Australije da se i ona pridruži bojkotu Zimskih olimpijskih igara značajno je drugačiji.

Zvanični Peking naveo je da svakako nisu ni planirali da pozovu diplomate iz Australije na otvaranje ZOI te da “nikoga nije briga“ da li će doći ili ne.

“Kina je više puta istakla da Zimske olimpijske igre nisu mjesto za političke igre i manipulacije. Nikada nismo ni planirali da pozovemo zvaničnike Australije na Igre. Nikoga nije ni briga da li će oni doći ili ne“, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Wang Wenbin.

“Ovo samo pokazuje da australijska Vlada slijepo prati odluke strane države i da ne razlikuje dobro od lošeg te da nema svoj stav“, dodao je on.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.