13.12.2021. 13:26
0
Poznati parovi play-offa Evropske lige: Dinamo i Barcelonu očekuje pakao
U švicarskom Nyonu danas je održano žrijebanje parova play-offa Evropske lige, a voljom žrijeba izvučeni su sljedeći parovi.

Sevilla - Dinamo 
Atalanta - Olympiacos
RB Leipzig - Real Sociedad
Barcelona - Napoli 
Zenit - Betis 
Dortmund - Rangers
Sheriff - Braga
Porto - Lazio 

Prve utakmice se igraju 17. februara, a revanš susreti su na programu sedam dana kasnije. 

Kako su neki timovi već izborili nastup u osmini finala, danas su izvučene ekipe koje su se plasirale u play-off preko drugog mjesta u grupnoj fazi Evropske lige i trećeg mjesta u grupi Lige prvaka.

Ekipe koje su ispale iz Lige prvaka su nenositelji u žrijebu i igrat će prvi meč kući protiv nositelja, a to su timovi koji su zauzeli drugo mjesto u grupnoj fazi Evropske lige.

Ovo je prva sezona ikada u Evropskoj ligi u kojoj se igra play-off runda takmičenja između grupne faze i osmine finala. 

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.