9.1.2022. 8:01
1
Edis Mulalić: Znam odakle sam
FOTO: FOTO: Avaz
Iz FK Željezničar u petak su potvrdili da je novi šef struke kluba s Grbavice Edis Mulalić (46).

Iz FK Željezničar u petak su potvrdili da je novi šef struke kluba s Grbavice Edis Mulalić (46).


Lijep je osjećaj vratiti se kući, rekao je Mulalić za "Avaz" i dodao:


- Razgovarao sam s prijateljem i rekao mu: Nisam od onih trenera koji kad negdje odu kažu da su oduvijek navijali za taj klub. Gdje god da radim, znam odakle sam, kome pripadam. To ostane u tebi... Lijepo se uvijek vratiti na Grbavicu, pogotovo jer su uključene jake emocije. 


Ipak, svi znamo da je Željezničar u teškoj situaciji...


- Jeste, ali kada to neko može sebi izabirati trenutak da bude trener Želje ili Sarajeva? Kad je najbolji moment? Nema ga. Tako bar ja razmišljam. Pogotovo jer naši ljudi ne vjeruju puno našim trenerima. Čim se pojavi neki investitor ili dođe neki novac, mi odmah posegnemo za nekim inostranim rješenjima. Ne kažem da tu nema i kvalitetnih rješenja, ali zašto u BiH sputavaju naše trenere? Ne znam, ne razumijem to. To mi nikada neće biti jasno. Zašto neko više zna lopte ili o lopti od nas? Ipak, naša domovina je i u bivšoj Jugoslaviji imala šest-sedam prvoligaša. Pa i selektor je bio Bosanac (Ivica Osim – op. a.), ali i okosnica tima – 10 igrača – konstatira Mulalić.


Šta je to idealni trenutak za povratak kući, pita se novi-stari šef stručnog štaba Željezničara.


- Niko to ne zna. Malo je situacija sad specifična, nije bajna. Ali tako je bilo i prvi put kad sam bio trener mog Želje. Došao sam kao treći trener u sezoni... Ne može dobro biti ako dolaziš kao treći trener u jednoj sezoni. Ali došao sam – neću reći da ispravljam nečiji rad, nego da spašavam takmičarsku godinu.


Uz mukotrpan rad tada sam uspio da vratim nadu ljudima u klubu i navijačima. Sjećam se dobro, na oba fronta smo, malte ne, do kraja bili u igri za Evropu, a prethodno je to bila izgubljena sezona - podsjeća Mulalić.


(Kenan Bešlija)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.