10.1.2022. 14:06
0
Nevjerovatan potez. Svjetski prvak se odrekao trogodišnje plaće kako bi pomogao Barceloni!
Ljubav prema Barceloni, ili nešto drugo? Heroj dana na Nou Campu je Samuel Umtiti. Francuski stoper produžio je ugovor s Barcelonom do 30. juna 2026. godine, ali uz jednu posebnu stavku. Naime, Umtiti je pristao na to da u razdoblju od 1. jula 2023. do isteka novog ugovora ne zaradi niti jedan cent…

Kako? Francuskom nogometašu je do danas važeći ugovor trajao do 30. juna 2023. godine. Po novome, plaću koju je trebao dobiti do toga datuma, Barca će mu “raširiti” na razdoblje do kraja trajanja novoga ugovora, preose “Sportske novosti”.

Time će sav novac kojeg je trebao uprihodovati do kraja starog, zapravo dobiti do kraja novog ugovora i tako Barceloni uštedjeti gomilu novca.

U sljedeće četiri i pol godine, Umtiti (28) će dobiti isti novac kojeg je trebao dobiti za godinu i po starog ugovora, a pozadina priče je – Ferran Torres. Barcelona je morala “srediti” financijske knjige kako bi u svom budžetu našla mjesto za registraciju novog pojačanja pristiglog iz Manchester Cityja.

Umtiti je bio član reprezentacije Francuske koja je 2018. postala svjetski prvak.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.