13.1.2022. 13:16
0
Džeko nije krio zadovoljstvo nakon prvog trofeja sa Interom: Dobro jutro prvaci
Fudbaleri Intera sinoć su u finalu talijanskog Superkupa savladali Juventus nakon produžetaka rezultatom 2:1, a svoj doprinos dao je i kapiten Zmajeva Edin Džeko.

Džeko je u 34. minuti izborio penal nakon što ga je oborio Mattia De Sciglio, a upravo je to bio gol za izjednačenje.

Prethodno je McKennie doveo Juventus u vodstvo. Trofej je Interu donio Alexis Sanchez u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Džeko je bio veoma zadovoljan trofejem, a jutros se oglasio na društvenim mrežama fotografijom sa sinom Danijem uz opis “Dobro jutro, Super Kup Šampioni!”

Za Edina je ovo bio prvi trofej nakon šest godina, a ukupno sedmi u karijeri.

Prethodno je dva puta sa Manchester Cityjem osvojio Premiership, jedan FA Kup i jedan Liga ku, kao i Community Shield. Sa Wolfsburgom je bio prvak Bundeslige u sezoni 2008/09.


(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.