16.1.2022. 18:05
0
Hajduk na Poljudu savladao Široki Brijeg
Fudbaleri Hajduka i Širokog Brijega odigrali su na Poljudu prijateljsku utakmicu, a Splićani su slavili sa 2:1.

Bila je to kvalitetna provjera za tim s Pecare, koji se predstavio jako dobro, a imao je prilika i da dođe do pobjede, piše  SportCentar Do gola je prvi stigao Hajduk, a mrežu bh. tima zatresao je Ivan Dolček u 26. minuti. Ipak, Široki je ekspresno odgovorio, već u narednom napadu. Strijelac je nakon nepažnje odbrane Bilih bio Tonći Mujan za 1:1.


U 38. minuti je Široki mogao i povesti. Sijevnula je sjajna kontra preko lijeve strane, gdje je bio Mujan. On je tada ušao u kazneni prostor, sjajno prevario jednog čuvara, ali Simić ga je uspio u posljednji tren izblokirao. Dvije minute poslije šansu je imao i Blagajić, ali je šutirao preko gola.


Do novog vodstva Hajduk stiže u 72. minuti. Za domaće je tada pogodio Marko Brkljača na asistenciju Marka Livaje. Ispostavilo se da je postavio i konačnih 2:1 Hajduk: Kalinić, Čolina, Vuković, Dimitrov, Simić, Brkljača, Melnjak, Atanasov, Krovinović, Mlakar, Dolček. Trener: Valdas Dambrauskas.


Široki Brijeg: Miškić, Jurić, Musa, Prusina, Ikić, Llanos, Kolenda, Ćavar, Blagaić, Rozić, Mujan. Trener: Jure Ivanković. 


(Kenan Bešlija) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.