26.1.2022. 14:20
0
Juventus za Dušana Vlahovića izdvojio preko 70 miliona eura?!
FOTO: 90min.com
Dušan Vlahović je srpski profesionalni fudbaler koji igra kao napadač za klub Fiorentinu iz Serije A i reprezentaciju Srbije.

U toku su pregovori da zvijezda napadač napusti Violu u januaru i uputi se u Torino, prenose svjetski mediji specijalizirani za fudbal. Mjesecima su postojale sumnje za ovajkav neizbježni scenario. Od kada je početkom oktobra objavljeno da se Dušan Vlahović neće 'obnoviti ugovorno' , kod mnogih je postojao strah da je Vlahović okrenut jednom cilju a to je fudbalski klub  Juventus.

"Pokušao sam da uvjerim sebe da to nije slučaj, iako je to ono što smo slušali mjesecima. Kako bi inače došao tako blizu prelaska u Atletico Madrid na ljeto? Zašto bi želio da ode u najgoru ekipu Juventusa u posljednjih deset godina kada bi lako mogao da se probije do Manchester Citya Pepa Gvardiole ili zaradi više novca u Arsenalu?", pita se jedan od njegovih fanova.





"Ukoliko ponude produženje potpisujem" 

To su bile Dušanove riječi prošlog ljeta na pitanje o potpisivanju novog ugovora. Znalo se da je to laž, ali se u isto vrijeme držao djelić nade. Previše je on kao igrač volio svoj klub, nikada ne bi krenuo istim putem do Gobija kao oni koji su to učinili prije njega.

Jedino veliko iznenađenje je da se ovakav scenario oko fudbalerovog prelaska očekuje u mjesecu januaru, a ne u ljeto ove godine. Za Dušana nema povratka u dres Fiorentine nakon niza objavljenih izvještaja da je na ivici prelaska u Torino.


Dušan Vlahović će, ako ne bude velikih iznenađenja, u sljedećih 48 sati postati nogometaš Juventusa, prenosi hrvatski 'Index'. Potpisat će za talijanskog velikana u koji stiže iz Fiorentine za velikih 75 miliona eura. Ovim transferom postat će najskupljim Srbinom u historiji, čak ispred igrača Luke Jovića kojeg je Real prilikom kupovine platio Eintrachtu vrtoglavih 60 miliona eura.








Izvještaji o pomenutom igraču su trenutno različiti. Neki navode da je već dogovorena naknada od 67 miliona eura, a Dušan će u četvrtak biti na doktorskim konsultacijama u Torinu. Drugi, pouzdaniji izvori kažu da će Juve u narednim satima predati zvaničnu ponudu. Bez obzira na to, razgovori su u toku, a čini se da će ovo proći s obzirom na strah Fiorentine da će izgubiti Dušana možda čak i besplatno,  za 18 mjeseci.


Ako trenutni klub proda Dušana, neoprostivo. Navijači su dosta prošli sa Chiesom i Bernardeschijem, a samo zamjena igrača  Dušana  s Arturom Cabralom nije dovoljna. 

Klub iz Torina ranije je u svoje redove doveo igrače Federica Chiesu upravo iz Fiorentina i Marca Locatellija iz Sassuola. To se odvijalo  u transferima koje će se otplaćivati na rate narednih nekoliko godina. Vrlo je moguće zaključiti da je i oko pomenutog, Vlahovića postignut sličan dogovor o isplati klubu.



NOVINAR: Amer Mujezinović

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.