16.2.2022. 17:00
0
Procurili novi detalji: Otkriveno zbog kojeg je igrača Messi napustio Barcelonu. Izdao ga je veliki prijatelj!
Barcelona prošlog ljeta nije mogla zadržati Lionela Messija. Klub je financijski stajao loše, nova uprava na čelu s Joanom Laportom iznalazila je brojne načine kako bi klub održala koliko-toliko stabilnim. Nisu se, zbog neispunjavanja brojnih uvjetima financijskog fair-playja mogli registrirati novi igrači, a Messijeva ogromna plaća bila je uteg na nogama hoda Barcelone prema budućnosti bez enormnih dugova.

Iako je prema nekim navodima htio ostati i igrati za manje novca, Messi je na kraju kao slobodan igrač nakon 20 godina u klubu otišao u redove Paris SG-a. S njima je sinoć igrao protiv madridskog Reala u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a nakon iste u javnost su počeli curiti detalji o navodnom načinu Messijeva rastanka s Barcelonom. Jedan od ključnih vinovnika bio je, kako navodi španski El Pais, Gerard Pique.

Pique je, kako se navodi, urgirao u kancelarijama na Camp Nou da se Messijev ugovor nipošto ne produži, s obzirom da je bio zabrinut klupskim financijama. Nakon toga je predsjednik Laporta izašao pred Messija rekavši mu da ga nikako ne mogu zadržati, iako je Argentinac ponudio mogućnost da će igrati za pola dotadašnjih primanja. Nije prošlo…

Dakle, El Pais odgovorno tvrdi da je Pique, samim činom molbe prema Laporti da ne produži Messijev ugovor izdao svog dugogodišnjeg saigrača i velikog prijatelja Messija. Njih su dvojica izašli iz iste mlade momčadi u akademiji La Masia, od tada traje prijateljstvo Messija i Piquea. Ali, još prošlog mjeseca počeli su curiti izvještaji o izdaji koja je kulminirala na još jedan način.

Naime, Messijevi bliski prijatelji poput Jordija Albe i Sergija Busquetsa odmah su pristali na smanjenje njihovih plaća kako bi Barcelona imala mjesta za Messijeva primanja. Pique to nije učinio za vrijeme dok je Messi još bio u klubu, već je to učinio naknadno, kako bi se mogla registrirati ljetos dovedena pojačanja. Da je Pique smanjeni ugovor potpisao ranije, Messi bi možda mogao i ostati.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.