28.2.2022. 9:28
0
FIFA zabranila utakmice u Rusiji: Poljaci, Česi i Šveđani ne žele igrati
FOTO: independent.co.uk; ilustracija
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) donijela je odluka da zbog ruskog vojnog napada na Ukrajinu, na tlu Rusije neće biti međunarodnih nogometnih utakmica, a "Zbornaja" će svoje utakmice igrati na neutralnom terenu bez gledatelja.

FIFA je u svom priopćenju i zaprijetila Rusiji isključenjem ako se situacija brzo ne popravi. Također, ruska nogometna vrsta neće smjeti koristiti ni rusku himnu ni rusku zastavu. Odluka je donesena jednoglasno, poručili su iz Zuricha. Međutim, takva odluka nije zadovoljila Poljsku, Češku i Švedsku koje odbijaju igrati dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Rusije.

Poljski, švedski i češki savezi u nedjelju su najavile da sljedećeg mjeseca neće igrati dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo s Rusima, a predsjednik Francuskog nogometnog sveza Noel Le Graet poručio je kako bi Rusiju trebalo isključiti sa Svjetskog prvenstva.

FIFA je saopćila kako je upoznata s tim stavovima te da je otvorila dijalog s Poljacima, Česima i Šveđanima kako bi se pronašla „odgovarajuća i prihvatljiva rješenja”. 
 

(FENA/  Amer M.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.