5.3.2022. 19:14
0
Premijer liga BiH: Željo na Grbavici nadigrao gradskog rivala u vječitom derbiju
Fudbaleri Željezničara nadigrali su Sarajevo u 145. okršaju gradskih rivala odigranom na stadionu Grbavica u sklopu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željo je slavio rezultatom 2 :0, a za Plave su pogađali Armin Hodžić i Ermin Zec.

Prije utakmice na stadionu su zabilježeni neredi i obračun huligana, zbog čega je meč počeo s deset minuta zakašnjenja.

Čini se da su događanja prije meča utjecala i na fudbalere, kojima je trebalo nešto vremena da se trznu.

Sarajevo je od početka preuzelo kontrolu lopte, a na prvu šansu čekalo se do 27. minute. Suljić je proigrao Varešanovića, a ovaj s pet metara šalje loptu pored gola.

Samo tri minute kasnije veliku šansu imao je Bekrić, čiji udarac lijevom nogom golman Dizdarević odbija u korner. Iz kornera je Željo poveo.

Centrirao je Štilić, Hodžić sjajno skočio između Dupovca i Mujakića i glavom zatresao mrežu. Dizdarević je bio nemoćan, Grbavica je "eksplodirala".

Za Hodžića je ovo bila debitantska utakmica za Želju, a svoj prvi gradski derbi dugo će pamtiti.

Mogao se Hodžić proslaviti u finišu prvog dijela kada je ukrao loptu neopreznom Pidri, ali se nakon njegovog pokušaja zatresao vanjski dio mreže.

Za Sarajevo gol koji je postigao Hodžić nije najgora stvar koja se dogodila u prvom poluvremenu. U nadoknadi vremena direktan crveni karton dobio je Amer Dupovac. Kapiten Sarajeva bez lopte je rukom u leđa udario Semira Štilića, ovaj pao kao pokošen, a sudija Haris Kaljanac defanzivcu Sarajeva pokazao put prema svlačionicu.

I s igračem manje Sarajevo je u nastavku kontrolisalo posjed, ali nedostajalo je kreacije i čini se da su ključni igrači sredine terena zakazali na Grbavici, posebno Kapić i Čataković od kojih se mnogo očekuje.

Jedinu ozbiljniju priliku u drugom poluvremenu Sarajevo je kreiralo u 62. minuti. Suljić, jedini raspoloženi član gostiju danas, probio je po boku, proigrao Pidru, ovaj petom vraća Hebibovića, čiji udarac je uspio odbraniti Bender.

Do kraja je Sarajevo svim silama pokušavalo izjednačiti, a u 89. minuti meč je prelomljen.

Rezervista Ermin Zec postigao je gol za TV špice. Sa lijeve strane sjajno je gađao, pogodio suprotni ugao, a Dizdarević je paradom samo uljepšao majstoriju.

Željo je sada prišao Sarajevu na dva boda zaostatka. Plavi imaju 29, a Bordo tim 31 bod.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.