11.3.2022. 14:11
2
Petev: Politika me ne zanima, dosta stvari se nije poklopilo
Selektor reprezentacije BiH Ivaylo Petev objavio je spisak igrača na koje računa u martovskim prijateljskim utakmicama s Gruzijom i Luksemburgom.

Na spisku se našlo 26 imena, među kojima su novajlije Hrvoje Miličević i Amar Dedić.

- Očekujem da odigramo dobro i odgovorno. Devedeset posto igrača od ranije je tu i očekivanja su kao i uvijek velika. Nadam se da ćemo biti puno bolji nego prošle godine i da smo mentalno zreliji - rekao je Petev.

Među pozvanim igračima nema Miralema Pjanića.
- Razgovorao sam s Pjanićem. On je imao povredu lista, nekih 20 dana nije u treningu i s obzirom na to smo se dogovorili da propusti ove mečeve i oporavi se od povrede - kazao je Petev, otkrivši pritom kako se Dennis Hadžikadunić vratio u Švedsku.

- Pričao sam s Hadžikadunićem i mislim da se već vratio u Malme s obzirom da je FIFA dozvolila strancima iz Rusije da promijene klub. Sretan sam zbog toga i mislim da će imati veću minutažu.

Novinare je zanimalo da li smo mogli naći zvučnija imena za rivale.

- Ja sam birao protivnike. Bili su tu i drugi protivnici, a prva stvar je bila da igramo ovdje. Nadam se da ćemo biti bolji. Mentalno moramo napredovati. Vjerujem u sve naše igrače, a moj cilj je da budemo bolji i da svaku utakmicu idemo na pobjedu.

Odbacio je bilo kakav politički utjecaj prilikom pozivanja igrača.

- Na prvoj konferenciji sam rekao da mene politika ne zanima, zanima me samo sportski segment. Radimo na tome, iako se dosta stvari nije poklopilo. Ipak, mi samo jednu utakmicu nismo bili pravi, to me raduje - istakao je Petev.

(A. Balićevac)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.