13.3.2022. 13:40
0
Čeferin otkrio sudbinu Chelseaja u Ligi prvaka: Ne bih pravio kompromise čak i kad bi me to koštalo ostanka na ovoj funkciji
Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin se nada da će britanska vlada revidirati svoju odluku o restrikcijama za Chelsea zbog zamrzavanja imovine Romana Abramoviča, te da će se klub moći i dalje takmičiti u Ligi prvaka.

Britanska vlada donijela je odluku o zamrzavanju imovine Romana Abramoviča, zbog čega će navijači Chelseaja moći gledati samo utakmice za koje su već kupili ulaznice, dok se nove ulaznice ne mogu prodavati.

Čeferin je u razgovoru za slovensku televiziju POP-TV kazao da je razgovarao s predsjednikom Chelseaja koji mu je rekao da je to prva odluka, no da je već u pregovorima s vladom pa očekuje da će se to promijeniti, a klub opet početi normalno funkcionirati. Što se tiče nastupa u Ligi prvaka, po riječima predsjednika UEFA-e “nema apsolutno nikakvog razloga” da se Chelsea ne bi takmičio, odnosno da se isključi iz takmičenja.

Na pitanje boji li se kritika da UEFA sarađuje s ruskim oligarsima, s obzirom da britanski premijer kaže da ne može biti sigurnog mjesta za one koji podržavaju napad ruskog predsjednika Vladimira Putina na Ukrajinu, Čeferin je odgovorio kako su odluke UEFA-e nakon izbijanja krize bile pravodobne i ispravne.

Čeferin je u izbornoj godini i takmiči se za novi mandat, a odbacio je nagađanja da bi mu zbog toga bila potrebna podrška Ruske Federacije, što bi utjecalo na njegove pozicije.

- Nikada ne bih radio kompromise, UEFA je donijela pravilne odluke, ne bih pravio kompromise čak i kad bi me to koštalo ostanka na ovoj funkciji, kazao je Čeferin.

Što se tiče odluke UEFA-e o prekidu sponzorskog ugovora s Gazpromom, ruskim državnim poduzećem i energetskim gigantom, Čeferin je kazao da je odluka donesena nekoliko dana nakon što su provjerene neke pravne klauzule u ugovoru i da je bilo jasno da se zbog ruske agresije na Ukrajinu mora pokazati jedinstvo, a bilo je i mnogo poziva evropskih političara da se to učini. Tim je potezom UEFA izgubila preko 100 miliona eura, rekao je u  Čeferin, a dodao je i kako je bio “slomljen” zbog odluka kojom su sankcionirani ruski sportaši.

- Vjerujem da se oni ne slažu s ovim ratom, dodao je na kraju Čeferin.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.