7.5.2022. 19:55
0
Pobjede Borusije Dortmund, Union Berlina, Bajer Leverkuzena i Volfsburga
Fudbaleri Borusije Dortmund pobijedili su danas u gostima Grojter Firt sa 3:1, u meču 33. kola njemačke Bundeslige.Strijelci za Borusiju bili su Julijan Brant u 26. i 72. i Feliks Pašlak u 77. minutu, piše agencija Beta.

Gol za Grojter Firt postigao je Džesik Ngankam u 70. minutu.  Borusija Dortmund je na drugom mjestu na tabeli sa 64 poena, dok je Grojter Firt na posljednjoj, 20. poziciji sa 18 poena.

U narednom kolu, Borusija će dočekati Hertu, dok će Grojter Firt gostovati Augsburgu.  U istom terminu, Union Berlin je u gostima pobijedio Frajburg sa 4:1.

Strijelci za Union Berlin bili su Griša Promel u 11, Kristofer Trimel u 30, Šeraldo Beker u 41. i Andras Šafer u 90. minutu.  Gol za Frajburg postigao je Lukas Holer u 59. minutu.  Union Berlin je upisao 15. pobjedu u prvenstvu i sa 54 boda zauzima šesto mjesto na tabeli. Frajburg je na četvrtom mjestu sa bodom više.


U sljedećem kolu, Union Berlin će dočekati Bohum, dok će Frajburg gostovati Bajer Leverkuzenu.  Pobjedu u gostima ostvario je i Bajer Leverkuzen savladavši Hofenhajm sa 4:2.  Golove za Bajer Leverkuzen postigli su Patrik Šik u 34. i 76, Musa Diabi u 73. i Lukas Alario u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Strijelci za Hofenhajm bili su Žoržinjo Ruter u 22. i Kristof Baumgartner u 36. minutu.  Bajer je treći na tabeli sa 61 bodom, dok je Hofenhajm na osmom mjestu sa 46 poena.  Volfsburg je sa 1:0 slavio na gostovanju Kelnu.

Strijelac pobjedonosnog gola za Volfsburg bio je Janik Gerhard u 43. minutu.  Volfsburg je 12. na tabeli sa 41 poenom, dok je Keln na sedmom mejstu sa 52 boda.


(Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.