12.5.2022. 20:46
0
Osimov posljednji ispraćaj: Legende najavljuju dolazak, otkazana kolona s Grbavice do Bara
Dragan Stojković Piksi, Safet Sušić, Dejan Savičević, Tomislav Ivković, Faruk Hadžibegić, Dragan Džajić, Refik Šabanadžović, Robert Prosinečki, Zoran Vulić, Zlatko Vujović, Zlatko Dalić, Alen Bokšić, Zvonimir Boban..., samo su neka od legendarnih imena koja su najavila da će u subotu prisustvovati posljednjem ispraćaju Ivice Osima u Sarajevu.

Komemorativna sjednica biće održana u Narodnom pozorištu s početkom u 11 sati, a povorka navijača i građana koja je trebala krenuti sa stadiona „Grbavica“ prema groblju „Bare“ je otkazana. Potvrdili su to danas iz FK Željezničar navodeći kao razlog loše vremenske prilike koje su najavljene za subotu. Sahrana na groblju Bare je u 14 sati.

Procjenjuje se da bi na sahrani legendarnog Švabe moglo biti i više desetina hiljada ljudi, a najavljeno je zatvaranje više saobraćajnica u gradu.

Nikola Nikić je komentarišući Ivicu Osima rekao da će ako treba pješke doći u Sarajevo. Očekuje se i dolazak Miroslava Ćire Blaževića, Dušana Bajevića, Envera Marića, Seada Kajtaza, Elvira Bolića, Dragana Škrbe, Envera Hadžiabdića, Nenada Bjekovića…


Očekuje se i dolazak delegacije grada Graza i Fudbalskog kluba Šturm. Također tehnički direktor reprezentacije Japana Jasuhari Sorimači bit će prisutan kao i predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković.  Brojne novinarske ekipe pratiće kako se pretpostavlja jedan od najvećih događaja ovakve vrste u Sarajevu, prenose agencije.

Dolazak su najavili novinari iz dalekog Japana gdje je Ivica Osim obavljao svoju zadnju trenersku ulogu u funkciji selektora te zemlje.  Komemoraciji će prisustvovati i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto...

Ivica Osim preminuo je u 81. godini 1. maja u svom domu u Grazu, a nakon komemoracije i ispraćaja upriličenih na stadionu Šturma, tijelo je prošlog vikenda dopremljeno u Sarajevo.  Rođen je 6. maja 1941. godine u Sarajevu gdje će vjerovatno biti nazvana jedna ulica u čast fudbalskog velikana. Navijači zagovaraju i da se ime stadiona “Grbavica” preimenuje u Ivica Osim.


(Patria/ Amer M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.