13.5.2022. 12:38
0
Bašić: Protiv Zrinjskog želimo pobjedu i tri boda kojima bismo se spasili od ispadanja
U 31. kolu m:tel Premijer lige BiH na stadionu Mokri Dolac sastaju se HŠK Posušje i HŠK Zrinjski Mostar, a utakmicu su najavili pomoćni trener domaće momčadi Tomislav Bašić i krilni napadač Slobodan Milanović.

- Prije svega bih čestitao momčadi Zrinjskog na naslovu prvaka kojeg su svojim igrama apsolutno zaslužili. Nakon dobre igre u Prijedoru i osvajanja jednog boda okrenuli smo se pripremi za utakmicu protiv Zrinjskog iz koje želimo pobjedu i tri boda kojima bismo se spasili od ispadanja što nam je bio cilj i uspješno priveli kraju ovu sezonu – kazao je Bašić i dodao da za ovaj susret neće konkurirati Ramović, Vukoja te Tomislav Barišić koji je već duže vrijeme ozlijeđen.

Osvrnuo se i na atmosferu na stadionu i kazao kako očekuje veliku podršku u ovoj za njih važnoj utakmici u borbi za ostanak.

 - Svi smo maksimalno spremni i motivirani pokazati najbolje što možemo. Očekujem jako dobru atmosferu i podršku navijača. Posjeta će biti jako velika i očekuje se dolazak velikog broja naših i njihovih navijača – naglasio je Bašić.

Slobodan Milanović je istaknuo da Posušje u ovoj utakmici očekuje jako težak posao i protivnik koji je od svih momčadi najviše pokazao ove sezone.

- Zrinjski je ove sezone najviše pokazao i igra najbolji nogomet u Premijer ligi, postigli su najviše golova, a najmanje su primili, tako da očekujemo jako tešku utakmicu. Međutim, mi u ovaj susret ne ulazimo s bijelom zastavom, pružit ćemo svoj maksimum i očekujem da ćemo na svom terenu pozitivan rezultat. Navijači su naš dvanaesti igrač i očekujem da će doći u velikom broju kako bi nas podržali i vodili do pozitivnog ishoda ove utakmice – kazao je Milanović.

Pomoćni trener Bašić je dodao da je Posušje moglo skupiti još više bodova u proteklim utakmicama i da imaju za čime žaliti.

- Nakon utakmica kada pogledamo neke segmente mogu reći da smo imali za čime žaliti u Bijeljini i Prijedoru. U ovoj utakmici protiv Leotara smo bili u potpunosti bolji i zasluženo smo pobijedili, iako smo u Prijedoru propustili prilike za pobjedu moramo biti zadovoljni time što nismo izgubili i primili pogodak. Mislim da smo jako blizu našeg konačnog cilja, a to je ostanak u Premijer ligi BiH – naglasio je Bašić.

Utakmica između Posušja i Zrinjskog se igra u nedjelju s početkom u 17 sati. 



(Fena / Aldina R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.