15.5.2022. 18:04
0
Francuske nogometašice porazile Nizozemsku te osvojile bronzanu medalju na EP za kadetkinje
Nogometašice Francuske porazile su danas u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, u utakmici za 3. mjesto na Evropskom prvenstvu za kadetkinje (U17), selekciju Nizozemske s 2:0 (2:0).

Francuskinje su oba gola postigle u prvom poluvremenu - Fanny Rossi pogodila je u 16. minuti za 1:0, da bi konačnih 2:0 postavila Lucie Calba u 34. minuti.  Francuskinje su, osim bronzane medalje, ovim trijumfom izborile i plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se od 11. do 30. oktobra ove godine igra u Indiji.

Svjetsko su prvenstvo izborile i Njemačka i Španija, koje će večeras u 20 sati na Stadionu “Grbavica” u Sarajevu, igrati u finalu za naslov prvaka Evrope. Obje su selekcije do finala stige s po četiri pobjede te bez primljenog gola.  Njemačka brani naslov prvaka u ovom uzrastu.


(FENA/ Amer M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.