17.5.2022. 12:58
0
Gilberto Silva: Velika je čast biti u Sarajevu, želim da uživate
U Sarajevo je stigao FIFA World Cup trofej, u njegovoj pratnji dva ambasadora, fudbalske legende – Gilberto Silva, penzionisani proslavljeni brazilski fudbaler i bivši fudbaler, reprezentativac i selektor bh. reprezentacije Faruk Hadžibegić.

Legendarni Gilberto Silva se obratio prisutnima u Sarajevu.

“Velika je čast biti ovdje u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Veoma sam emotivan što sam danas među svima vama. Donijeti trofej Svjetskog prvenstva ovdje ima veliki značaj za mene kada sam bio samo malo dijete i odrastao u svom malom selu. Sjećanja na to kako sam počeo igrati fudbal ima veliko značenje za mene.”, rekao je Silva, a potom dodao:

“Ovdje smo došli kako bi vam podarili naše najbolje iskustvo i naša najljepša sjećanja kako bi inspirisali naredne generacije. Željeli smo donijeti trofej ovdje kako bi inspirisali nove generacije i kako bi izgradili bolju budućnost za sve nas.”




Uputio je posebnu zahvali gradonačelnici grada Sarajeva, Benjamini Karić.

“Želim se zahvaliti prije svega gradonačelnici, ali i svima koji su došli. Želim da svi uživate i da budete insprisani jer ste i vi dio nogometa također.”

Prisutnima se obratio i generalni direktor Coca Cole Marc Docherty

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam sa vama u predivnom Sarajevu. Velika je čast biti dio ovog velikog putovanja. Ponosan sam što sam dio ove velike magije, a danas mi je još veća čast jer sam ljubitelj nogometa koliko se mogu i sjetiti. Ponosan sam što možemo pružiti magiju i ljudima u Sarajevu.”

“Moram reći da je činjenica što će trofej ostati 2 dana u Sarajevu raritet i nešto čemu se moramo istinski radovati”, prenosi N1.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.