3.6.2022. 19:22
0
Finci najavili duel sa Zmajevima: Imamo bolji tim i možemo do pobjede
Finska i Bosna i Hercegovina u subotu od 18,00 sati u Helsinkiju igraju utakmicu prvog kola grupe 3 UEFA B Lige nacija.

Ovaj meč, kao i sve susrete Zmajeva u novom ciklusu Lige nacija možete pratiti u programu BHRT-a.

Danas je održana i press konferencija finske selekcije uoči sutrašnjeg duela, a prisutnim novinarima obratili su se selektor Markku Kanerva, zatim golman Lucas Hradecky te veznjak Glen Kamara, piše BHRT.

“Očekujem veliku podršku navijača sutra. Bit će jako teško sutra jer ima dobrih reprezentacija i bit će veoma teško doći do tog prvog mjesta koje vodi u Ligu A i baraž za EURO”, rekao je Kanerva i prokomentarisao našu grupu:

“Rumunija je favorit po FIFA rang listi. Mi smo tu negdje sa Bosnom i Hercegovinom, a onda slijedi Crna Gora koja također ima dobar tim. Ovo je teška grupa, sigurno će svaka selekcija osvojiti neke bodove, a nadam se da ćemo ih na kraju mi najviše uspjeti osvojiti”.

Lucas Hradecky, koji godinama sjajno brani za reprezentaciju i njemački Leverkusen, smatra da će naša selekcija biti izuzetno motivisana zbog posljednje utakmice u kojoj su nas Finci pobijedili u Zenici sa 3:1.  Ipak, Hradecky misli da je njegova reprezentacija bolja i očekuje trijumf.

“Žele osvetu za zadnji susret kada smo pobijedili u Zenici. Sigurno će biti dosta motivisani sutra, ali mislim da imamo bolji tim. Uvjeren sam da možemo da ih zaustavimo u ofanzivi i na kraju dođemo do pobjede.”,  prenosi BHRT.

Glen Kamara spremno dočekuje predstojeće mečeve u Ligi Nacija.

“Svi se radujemo početku Lige Nacija. Imamo neke poznate protivnike, a neke ćemo tek upoznati. Čeka nas mnogo zanimljivih utakmica i nadamo se da ćemo ostvariti što bolje rezultate. Osjećam se dobro. Imao sam sedmicu odmora prije dolaska na okupljanje i spreman sam za ove duele.”


(Amer M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.