15.6.2022. 20:20
0
Marca "lansirala bombu": Džeko zamjena i(li) podrška Benzemi u Realu?
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, iza sebe ima sjajnu sezonu.

U 49 utakmica za Inter u svim takmičenjima postigao je 17 golova i dodao deset asistencija, što je učinak koji može dobiti prolaznu ocjenu. No, Dijamant bi ovog ljeta mogao napustiti Nerazzurre, koji žele osnaživi napad i naciljali su Romelua Lukakua i Paula Dybalo.

Ukoliko bi pomenuti dvojac stigao, to bi značilo da za našeg golgetera ne bi bilo mjesta u milanskom kluibu.

No, kako pišu mediji u Italiji i Španiji, Džeko ne bi trebao brinuti za "budućnost". Navodno, za usluge našeg golgetera ponovo je zainteresovan Juventus, koji je u nekoliko navrata pokušao da ga dovede. Sada bi kapiten Zmajeva mogao zaigrati u paru sa Dušanom Vlahovićem.

Džekino ime povezuje se i sa Realom. Nakon što je propao pokušaj da dovedu Kyliana Mbappea, prvaci Evrope se okreću drugim opcijama.

U kolumni ugledne španske Marce piše da bi Džeko mogao biti idealna zamjena za Karima Benzemu, odnosno da bi igrač kvalitete kakve ima Edin mogao uskočiti u tim kada bi francuskom golgeteru trebao predah. Ili čak i igrati u paru sa ubojitim francuskim fudbalerom.

Navodno, trener Carlo Ancelotti, po svaku cijenu želi iskusnog napadača, a Marca piše da se naš napadač najbolje uklapau u želje italijanskog stručnjaka.

Džeko ima još godinu ugovora sa Interom, a njegova tržišna vrijednost je četiri miliona eura.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.