16.6.2022. 14:00
1
Ćiro Blažević: Borim se, ali ne ide, ja sam polumrtav čovjek
Legendarni Travničanin Miroslav Ćiro Blažević (86) bori se s karcinomom. Bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine, dva puta je pobijedio, ali se opet vratila prošle godine.

Sine, borim se, ali ne ide. Ja sam polumrtav čovjek, rekao je u razgovoru za "Sport klub". 

Ipak, Ćiro se dotaknuo nogometnih tema pa je komentirao prvu pobjedu Hrvatske nad Francuskom, koja se dogodila na "Saint-Denisu" (0:1). 

- Pedeset godina ja to gledam, pokušavao sam proniknuti u taj fenomen. Mi smo mala zemlja koja je vječno bila okupirana. Da bi opstali, morali smo biti posebniji od drugih. Morali smo naučiti preživjeti. U našim je igračima neki poseban kuraž, ali i vic u igri s kojim nadmudrimo velike, jake i moćne. Tako je bilo oduvijek, a tako je i danas... Kapa im do poda. Svjedočili smo povijesti, ali mene je više od slasti pobjede ushitio dojam. Način na koji smo kontrolirali sve na terenu je bilo impresivno. Vidio sam djecu koja odrastaju preko noći, mladiće, a izgledaju kao rutineri. I iznova nas taj genij Modrić tjera na to da mu se divimo. Selektoru (Zlatko dalić op.a.) sve pohvale, on je diskretni vojskovođa, koji je jednostavno predodređen da dolazi do najposebnijih pobjeda - zaključio je Ćiro.


(Admir O.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.