4.7.2022. 16:52
0
Edin Ćurić novi direktor omladinske škole FK Željezničar
Fudbalski klub Željezničar imenovao je Edina Ćurića na poziciju direktora omladinske škole FK Željezničar.

Ćurić je član generacije Željezničara koja je nizala uspjehe u bivšoj Jugoslaviji, a između ostalog koja je igrala polufinale nekadašnjeg Kupa UEFA, gdje je Željezničar izbačen od mađarskog Videotona.

Kako je na današnjoj konferenciji za medije kazao predsjednik Željezničara Edis Kovačević, omladinska škola ovog sarajevskog kluba već duži period ne radi na odgovarajućiu na način, ali napominje da ljudi koji trenutno rade u klubu na sve načine pokušavaju uspostaviti sistem rada po najvišim standardima.

- Sve radimo u skladu sa strategijom kluba. Ćurić je član naše zlatne generacije koja je igrala polufinale Kupa UEFA, čovjek s bogatim iskustvom u omladinskim kategorijama. Vjerujemo da će rekonstruisati omladinsku školu Željezničara - kazao je Kovačević i dodao da za ovaj projekt očekuje i podršku Općine Novo Sarajevo.

Napominje da je omladinska škola najslabija karika FK Željezničar, te da rezultat ne može doći preko noći već nakon dužeg perioda rada.

- Želimo da omladinska akademija FK Željezničar ponovo bude respektabilna, da ponovo stvaramo igrače poput Edina Džeke i nekih drugih igrača. Broj polaznika u našoj školi se smanjuje i to sebi ne smijemo dozvoliti. Ako želimo da postojimo još 100 godina, to mora postati najbolji dio našeg kluba - kazao je.

Osvrnuo se i na novog strateškog partnera FK Željezničar, biznismena Edisa Diglisića, za kojeg kaže da je još ostalo samo da se zvanično pridruži klubu s Grbavice.

- Odredili smo i okvirni datum da zaključimo sporazum i da se ta saradnja ozvaniči ugovorom. Vjerujemo da će sve biti potpisano do augusta - zaključio je Kovačević.

Ćurić je istaknuo da je u dresu Željezničara proveo najuspješnije dane u igračkoj karijeri.

- Raditi u ovakvom klubu je čast i odgovornost. Radujem se izazovima i nadam da ćemo svi zajedno uspjeti ostvariti ambicije. Moramo se svi maksimalno zalagati da bi u tome uspjeli. Upravi kluba se želim zahvaliti na povjerenju - rekao je.

Napomenuo je da je upoznat s teškom situacijom u kojoj se klub nalazi, ali isto tako zna da se u željezničaru radi na ozbiljnim dugogodišnjim  projektima koji trebaju odvesti klub na staze uspjeha. 

- To je jedan od razloga zašto sam prihvatio ovaj izazov. Moramo svi zajedno transparentno raditi na projektima unaprjeđenja rada kluba, na omladinskoj školi, s  ciljem konačnog uspjeha nakon nekoliko godina - zaključio je Ćurić.


(FENA/  Amer M.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.