7.7.2022. 19:06
0
Čelik u novu sezonu ulazi isključivo sa svojim kadrom i igračima koji se vraćaju kao pojačanje
Večerašnjom prozivkom u Pres sali stadiona "Bilino polje" fudbaleri Čelika počeli su pripreme za drugu sezonu u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine - Grupa Centar, u kojoj cilj će biti osvajanje prvog mjesta i plasman u Prvu ligu FBiH.

Zeničani su prošlu sezonu završili na 3. mjestu, iza novog federalnog ligaša Stupčanice iz Olova i drugoplasirane Bosne iz Visoce, ali su uz trenera Armina Duvnjaka koji je ekipu preuzeo sredinom marta i od tada je ostvarili 17 pobjeda u 17 utakmica - 14 prvenstvenih, dva Kupa Zeničko-dobojskog kantona i prijateljsku utakmicu protiv Veleža iz Mostara, protiv kojeg su pobjedom obilježili 77. rođendan.

Kako je u svom kratkom govoru podvukao direktor Emir Ćerim, Zeničani su nakon dužeg vremena zadržali kompletan igrački kadar, koji su dopunili igračima koji su svojevremeno prošli sve selekcije Čelika.

- Svi igrači su potvrdili da ostaju u Fudbalskom klubu Čelik. Mislim da je to, neću reći, najveće pojačanje, ali mi pričinjava veliko zadovoljstvo. To je bio moj prvi zadatak da pokušam uvjeriti sve igrače u ovaj projekat, koji će, vjerujem, dobro doći i njima i našem timu. Pripreme počinjemo sa 27 igrača, s tim da dva igrača imaju manjih problema sa povredama u prvom dijelu priprema. To su Harun Vardo i Selim Žuna, koji je dugo bio van terena. Imaće dva-tri probna treninga kod našeg fizioterapeuta, da vidimo na kom su nivou, ali verujem da će od sledeće nedelje svi biti na raspolaganju - najavio je trener Duvnjak.   

Nova imena su napadač Mirsad Šijerkić iz Zavidovića Krivaje, također član Druge lige FBiH - grupa centar, zatim veznjak Mahir Mehić iz člana Prve lige FBiH Simm Bau iz Moševca kod Maglaja i 18-godišnji Adin Begić iz Mladosti iz Doboja kod Kaknja, koji će trenirati sa ekipom i pokušati se natjerati da ostane u Čeliku. Begić je dugo bio van terena zbog povrede.

Čelik će 17. jula odigrati prijateljsku utakmicu sa TOŠK-om iz Tešana u Zenici; U Jelahu kod Tešnja će 23. jula igrati protiv Boreca u finalu Kupa ZDK (obje ekipe su se plasirale u 1. kolo Kupa FBiH); 30. i 31. jula nastupit će na Memorijalnom turniru "Galib Mujčić" u Vitezu; Oni će 3. augusta u Zenici igrati protiv Gradine iz Srebrenika, a završne oglede pred početak takmičenja imat će 6., 7. i 8. avgusta na Memorijalnom turniru "Kenan Memija" u Fojnici, gdje će također biti priprema u tom trenutku.

(FENA/ Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.