18.7.2022. 11:05
0
Dybala u toku dana potpisuje za Romu
Paulo Dybalo poslije višemjesečne sage sa Interom, koji je kako se čini totalno odustao od njega, riješio je da prihvati ponudu Rome, za koju bi u toku dana trebalo da potpiše ugovor, javljaju italijanski mediji.

Sa njim su pregovarali trener Jose Mourinho i legenda kluba Francesko Totti, koji su ga očigledno ubijedili da karijeru nastavi u glavnom gradu Italije.

Dybala je od početka i zvanično slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Juventusom, ali je prethodnih par mjeseci pregovarao sa više klubova. Najbliži je bio prelasku u Inter, ali klub je prekinuo pregovore sa njim jer je insistirao na plati od sedam miliona eura godišnje.

Argentinac će potpisati ugovor na tri sezone, ukupno vrijedan šest miliona sa bonusima što nije ni blizu onoga što je tražio, ali usljed prekida pregovora sa Interom, više nije bilo zainteresovanih klubova, tako da nije imao previše izbora.

Ofanzivac će biti četvrto pojačanje Rome ovoga ljeta. Vučica je već dovela Nemanju Matića, Zekija Čelika i Mileta Svilara.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.