23.8.2022. 15:30
0
Zvanično: FIFA potvrdila promjenu termina početka Svjetskog prvenstva
Kao što je bilo ranije najavljeno, FIFA je odlučila pomaknuti početak Svjetskog prvenstva za jedan dan kako bi udovoljila domaćinu.

Katar je želio biti taj koji će otvoriti Svjetsko prvenstvo čiji su organizator, a krovna svjetska nogometna organizacija pristala je na zahtjev.

Prema originalnom planu, prvenstvo je trebalo započeti 21. novembra utakmicom Nizozemske i Senegala. Ta će utakmica ostati po prvotnom planu, a samo Svjetsko prvenstvo će početi dan ranije u nedjelju kada će Katar zaigrati protiv Ekvadora s početkom u 17 sati. Riječ je o utakmicama iste grupe A.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.