25.8.2022. 19:00
0
Mulalić: "Vječiti derbi - utakmica koja se igra hladne glave i vrućeg srca"
Stadion Grbavica u petak će biti domaćin još jednog vječitog derbija gradskih rivala, Željezničara i Sarajeva, koji se sastaju u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Željeznilčara Edis Mulalić na press konferenciji uoči najveće utakmice bh. prvenstva još jednom je podcrtao da forma i stanje na tabeli u ovim susretima ne igraju nikakvu ulogu, nego hladna glava i vruće srce.

“Čeka nas teška i zahtjevna utakmica, posebna utakmica, pogotovo za nas što smo se tu rodili. Utakmica koja zaskužuje veću pažnju, posebno u propremi. Glava mora biti hladna, moraju se isključiti emocije i fokusirati se na igru. Nadam se da će svi na terenu biti na nivou u utakmici koja se igra sa vrućim srcem, kao da je posljednja. Respektujemo ekipu Sarajeva, ali se ne bojimo”, rekao je Mulalić.

Kada je u pitanju igrački kadar, istakao je da još nije sigurno da li će nastupiti Armin Hodžić.

Golman Željezničara Josip Bender ističe da na Grbavicu dolazi ozbiljna ekipa sa odličnim pojedincima.

“S druge strane, stadion je rasprodan, igramo na najljepšem stadionu u državi, sa najboljom atmosferom, treniramo dobro i spremni smo i nema razloga da ne budemo pravi sutra”, jasan je Bender.

Susret je na rasporedu u petak u 20 sati. 



(Patria / Aldina R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.