30.8.2022. 10:29
1
Velibor Pudar i Nevenko Herceg susreli se u Mostaru i riješili ‘nesporazum’
Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Nevenko Herceg i otac najbolje bh. plivačice Velibor Pudar sastali su se u utorak te su, kako se navodi, “izgladili nedavni nesporazum”.

“Izgladivši nedavni nesporazum, sagovornici su se složili kako ukupan zajednički fokus svih bh. poklonika vrhunskoga sporta, tako i cjelokupne javnosti, treba biti usmjeren pružanju nepodijeljene podrške i poticaja vrhunskim sportskim pojedincima i kolektivima koji naš grad, kanton i zemlju svijetu predstavljaju u najboljemu mogućem svijetlu, pozitivnim pričama koje odlikuju trud, odricanja i uspjeh”, navodi se u saopćenju Vlade HNK.

Dodaje se kako je do susreta došlo na traženje Velibora Pudara, koji je tom prilikom zahvalio Hercegu “na ukupnoj, višestrukoj i finansijskoj i moralnoj podršci koju Lani pruža Vlada HNK.

Zajednički su iskazali uvjerenje u to kako od Lane možemo očekivati samo nove serije sjajnih rezultata koji će žitelje ovoga podneblja spajati u zajedničkoj želji za što boljim postignućima i plasmanima naših sportskih ambasadora.

”Zahvaljujući Lani i njoj sličnima iz niza grana individualnoga i timskoga športa, naš grad, HNK i cijela zemlja postaju međunarodno prepoznati u svjetlu koje je sve manje prožeto negativnostima, a sve više pričama pozitivnosti i uspjeha na koje se svatko treba ugledati. Lani od srca želim svako dobro i nove medalje koje će zasluženo ovjenčati njezinu mladu a već tako uspješnu karijeru”, kazao je Herceg.

Pudar je nakon Laninog osvajanja medalja u Rimu, na društvenim mrežama oštro odgovorio na čestitke Hercega i nekih drugih političara, kazavši da im ona ništa ne znači.


(Fena/Admir O.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.