7.9.2022. 12:05
0
Ivaylo Petev: Sad smo se odlučili za igrače koji su igrali u junu, a pratimo još neke i uskoro ćemo ih pozvati
"Imamo dvije jako bitne utakmice, a naravno, prva protiv Crne gore nam je u fokusu. Spremit ćemo se dobro za duele sa Crnom Gorom i Rumunijom", kazao je Petev na početku.

Govorio je potom selektor i o transferu Miralema Pjanića, koji napušta Barcelonu.

"Radi se o iskusnom igraču i to je njegova odluka, on misli da je tako najbolje. Što se mene tiče, važno je da Pjanić igra i da bude u ritmu. Odradio je dobre pripreme u Barceloni i to je svakako veoma važno", kazao je selektor.

Na spisku nema novih imena.

"Igrači koji su pozvani odradili su junske utakmice i odlučili smo se ovaj put za njih. Crna Gora se pokazala ozbiljnim protivnikom, znaju igrati i u gostima. Opasni su, ali i mi smo pokazali da možemo i bitno nam je da se dobro pripremimo na svaku situaciju", istakao je Petev.

Selektor je istakao i da prati nekoliko igrača, ali nije govorio o njihovim imenima.

"Ima novih igrača koje pratimo, vidjet ćete o kome se radi kada dođe vrijeme za to. Sada smo se odlučili na igrače koji su igrali u junu i koji su nam donijeli jako dobru poziciju pred završnicu Lige nacija. Pratimo igrače i iz Premijer lige BiH, moram znati u kakvoj je ko formi i kako igra. U oktobru i novembru će biti prijateljskih utakmica i tu ćemo probati nova imena", kazao je Petev.

Upitno je da li će se u oktobru i novembru pronaći termini za reprezentativne utakmice s obzirom na to da je ova sezona i u FIFA kalendaru specifična i nisu predviđeni termini za mečeve. 

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.