5.10.2022. 20:43
0
Premijer liga BiH: Zrinjski bolji od Širokog u hercegovačkom derbiju
Dva gola Nemanje Bilbije i jedan pogodak Marija Tičinovića bili su dovoljni Zrinjskom da upiše pobjedu u 70. hercegovačkom derbiju protiv Širokog Brijega.
Aktuelni prvak BiH je u zaostalom meču petog kola Premijer lige BiH trijumfovao sa 3:0 i nanio Širokobriježanima tek drugi ovosezonski poraz.

Široki je u Mostar, sudeći po viđenom, došao s namjerom da sačuva svoju mrežu i da pokuša ugroziti Zrinjski iz kontranapada.

Tim Ivice Barbarića nije uspio u svojim namjerama, a od svojih kvaliteta u ofanzivnom dijelu Široki Brijeg nije prezentirao skoro ništa.

Široki Brijeg je kapitulirao u 25. minuti. Sjajnu akciju Ćorluke i Jukića pogotkom je krunisao Bilbija.

Bilbija je bio koban po Široki Brijeg i u 67. minuti. S desne strane je centrirao Tičinović, a najbolji strijelac u historiji Premijer lige glavom je pospremio loptu iza leđa Josipovića.

Nakon asistencije za drugi gol, Tičinović se upisao u strijelce u 78. minuti. I on je poput Bilbije pogodio glavom, a iz slobonog udarca centrirao je Jukić. Tičinović je priliku za igru dobio u 63. minuti pa se izmjena Sergeja Jakirovića pokazala kao pun pogodak.

Zrinjski sada ima 21 bod iz 10 utakmica. Po 12 mečeva i 22 boda na kontu imaju Željezničar i Široki Brijeg.

Već u narednom kolu Zrinjski gostuje kod Želje na Grbavici, što će svakako biti istinski derbi.

(A. Balićevac)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.