14.10.2022. 20:02
0
Premijer liga BiH: Novi poraz Sarajeva u Modriči od Sloge
Dobojska Sloga je u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Modriči savladala ekipu Sarajeva rezultatom 1:0.

U doista uzbudljivom meču Bordo tim je promašio nevjerovatne šanse, a Sloga je to na kraju kaznila i došla je do tri boda.

Otvoreno se igralo s obje strane od prve minute, a prvi su prijetili domaći fudbaleri. Pokušao je Milaković, Šahinović brani u osmoj minuti.

Naredni napad donosi nevjerovatnu šansu za Sarajevo. Mersudin Ahmetović izlazi sam pred golmana domaćeg tima, no loptu šalje daleko pored gola.

Golman Soge Đulčić potom skida udarac Mustafića, Šahinović mu se revanšira dobrom odbranom nakon udarca Krstovskog.

Dosta sreće u 19. minuti imalo je Sarajevo. Šahinović je već bio savladan nakon udarca Milanovića, lopta pogađa Traku i odlazi tik pored gola.

Sloga novu veliku šansu propušta u 35. minuti. Kulenović se našao u šansi, ali njegov udarac s nekih sedam metara iskosa brani sjajni Šahinović i na odmor se odlazi bez golova (0:0).

Prva velika šansa u nastavku viđena je u 60. minuti. Nevjerovatnu šansu promašio je Ivan Ikić. Predriblao je golmana i kada je trebao loptu poslati u mrežu on se spetljao i na kraju je vratio loptu unazad.

Tri minute kasnije Džafić šutira, Đulčić brani. Isti igrač nekoliko minuta kasnije pokušava, golman Sloge brani, a u 68. minuti Varešanović iz dobre pozicije ne pogađa.

U 71. minuti meča velika šansa za domaće. Kulenović je u dobroj šansi, izašao je sam pred Šahinovića, ali Đukanović u posljednji čas klizećim startom spašava svoj gol.

A onda u 74. minuti Sloga dolazi do vodstva. Kulenović centrira, a Basrak odmah po ulasku u igru postiže pogodak za prednost domaćeg tima od 1:0.

Treba istaći da su gosti protestvovali jer su minut prije gola tražili prekršaj nad Suljićem na nekih 20-ak metara od gola Sloge, no sudija Njegomirović se nije oglasio.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao. Uzaludni su bili napadi Bordo tima čiji su igrači pokazali veliku nervozu i ostalo je do kraja 1:0.

Sarajevo je trenutno na šestom mjestu tabele Premijer lige BiH s 19 bodova, a Sloga je poziciju niže sa 17 bodova.

U narednom kolu sarajevski klub gostuje u Posušju, dok Sloga ide u Mostar kod Zrinjskog.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.